Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 26, 2012

Ulangtahun Pernikahan....

24.12.2012, usia pernikahan aku dan en suami telah mencecah ke usia 3 tahun.....
Alhamdulillah masih kekal bersama hingga ke hari ini.......
Kekal bahagia walaupun masih belum mempunyai cahayamata....
In shaa allah, andai diizinkan-NYA we will get our baby Julai 2013........
Sepanjang 3 tahun bernikah, pelbagai dugaan yang datang......
Diawal perkahwinan, en suami ku terlibat dengan kemalangan......
Setahun kemudian, en suami dimasukkan ke hospital kerana apendiks.....
Dan isnin aritu, jari en suami patah.......
Huhuhuhu..... Nasib baik aku dikurniakan seorang suami yang sangat tabah dan bersabar....I love him forever n ever....




Monday, November 19, 2012

All Out Of Today...

Assalammualaikum dan selamat pagi....
Setelah bercuti 4 ari, aku da mula kerja.....
Kalo boleh nak cuti lagi....huhuhuhuh....
Sepatutnya hari nie aku mendaftarkan diri untuk KDC......
Huhuhu....Next year la nampaknya..... Hope so.......

Pagi tadi encik suami punyalah baik hati.....
Iron baju n seluar keje sendiri.....
Thanx sangat sebab encik suami faham n baik hati....
Love u until i die..........

Pagi tadi sarapan kat bemban....
Nasi lemak abes, so makan mee jer...
Pastu telur setengah masak......
Itupun makan x abes......

Awal pagi dapat keychain terengganu dr Puan Murni...
Thanx a lot.......
Ingat jugak kat orang pejabat.....
Sangat dihargai....

Wednesday, November 14, 2012

Rezeki Berganda

Assalammualaikum dan selamat tengahari semua.....
Alhamdulillah apabila kehidupanku semakin ceria bersama suami terchenta....
Hari isnin hari tue, aku disahkan hamil 6 minggu......
2 tahun 11 bulan aku menunggukan detik2 untuk bergelar ibu......
Rasa gembira dan kadang2 macam tak percaya....
Sebab aku tak pernah meletakkan ape2 harapan.......
En. Nizam lah orang yang paling bahagia kerana telah terbukti kelakian nya....HAhahahaha.....
Adik2 ku, ana ninah lagi ler.......
Sorang dah jadi doktor ana... Dan sorang lagi ustazah ninah.....Excited giler.........
 Tapi aku perlu mengambil langkah berjaga-jaga sebab masih awal lagi...
So, xleh nak excited sangat lah ya.........
Hope baby yang ada dalam kandungan aku nie sentiasa sihat dan panjang umur hendaknya....
 
Alhamdulillah dalam masa yang sama, aku mendapat tawaran sambung belajar....
KDC di IPG Lembah Pantai......
Tapi rezekiku bukan ke arah situ......
Insyaallah ada rezeki next year boleh sambung belajar lagi.....

Wednesday, October 31, 2012

MAJLIS GRADUASI


Diadakan pada 30 oktober 2012
Bertempat di Clearwater Sanctuary Resort
Pada jam 2.30 petang........
Aku sebagai penyambut tetamu with wan zati......
Lepas tue jadi pemberi sijil di atas pentas......

Monday, September 24, 2012

Hari Potensi

28.9.2012-30.9.2012......
Hari Potensi Peringkat Daerah di Bagan Datoh....
Aku menjadi urusetia untuk Pertandingan Rekacipta.....
Mencari pengalaman.......
Dapat gak tengok tempat orang.........

Tuesday, July 31, 2012

tak tahu la nak cakap mcamane?
tak tahu nak tulis macamane.....
adakah aku bersalah......
aku semakin tidak pasti....

Monday, July 23, 2012

Persoalan....

Setiap orang, akan ada soalan yang paling sensitif....
Begitu juga aku.....
Tersangatlah fed up bila orang tanya....
'Ko da pregnant ke?'
Ntahla...da xtaw nak jawab macamane....
Ayat sentap tu...
Kelmarin adik tanya...
'Kak ila xg berubat ke?'
Aku hanya mampu tersenyum dan terus tersenyum......
Da matang dia rupanya....
Huhuhuhuhu....

Wednesday, July 18, 2012

Kenangan Manis - makan malam di Dewan PBSM

 Upacara belum bermula

 Aku, wan dan Pn Murni

Pn murni dan Pn Lia

Wan dan Pn Murni


Earlier Birthday Present....

2 day more, before my birthday....
I got an earlier birthday present.....
Terharu sangat...
Its from my best frenz, cik syahirah...

Wednesday, July 11, 2012

Opick – Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Tuesday, July 10, 2012

Edit-Mengedit





Mengedit gambar xler pandai....
So, aku guna photofunia ler.....
Almaklumler, mengisi masa lapang...

Abg Saudara ku.....

Petang semalam aku nak gi umah mak....
Kuar je umah, aku nampak seorang lelaki....
Macam kenal, yelah sedara rupanya...
Ingatkan abg rosli, rupenya abg ajik.....
Huhu...ada masalh ingatan.....
Pastu abg ajik ajak keluar....
Punyalah alim, aku pakai baju kurung,....
Aku bawa abg ajik makan laksa polo...
Xsangka terserempak ngan jiran depan umah n izat adik kak ika.....
Agaknya diorang pikir aku ni berdating agaknya.....
Kelakar betul...
Malam pulak, aku ngan ijam bawak abg ajik gi gerbang malam....
Lastly, gi makan malam kat Imran Tomyam....
Punyelah lambat order tue sampai.........

Monday, July 9, 2012

Permata Hati


Rindunya kat anak-anakku ini....
Ain,izar,wawa,hadif,pikah,jiha n kiki.....
Rindunya cikgu dila kat anda semua....


Thursday, June 28, 2012

Travel Part 1

Jumaat ni, saya akan gi rombongan ke Terengganu.....
And akan singgah di kelantan.........
Yahoooooooooo....I like it...........
Aku xpernah ke Terengganu lagi....
Yang bestnya, akan singgah ke Kelantan.....
Nantikan gambar dan kisah yang kedua.....

Monday, June 25, 2012

Momen-momen Indah

04.10.2008- Aku bertunang dengan En. Megat Khairul Nizam
24.12.2009- Saat kami diijabkabulkan pada jam 5.36 ptg
26.12.2009- Kenduri di pihak aku
27.12.2009- Kenduri di pihak En. Megat Khairul Nizam
28.12.2009- Honeymoon di Pulau langkawi + bercuti bersama keluarga

p/s:Mengenang kembali memori yang lalu..... Kenangan terindah dalam hidupku.........

Thursday, June 21, 2012

About what?

Feel so sleepy today......
Cuaca diluar agak mendung.......
Pukul 2.40 am tadi hujan.......
Terjaga dari tidur aku dengar bunyi guruh......
takut....takut......
So, aku pun gerakler ijam.......
Kesian dia kena kacau ngan aku............


Tuesday, June 19, 2012

So tired...............

Penatnye....
Da 2 hari ke pejabat tambun....
Belajar buat sistem fail.......
Walaupun penat, tapi dapat banyak ilmu yang baru......
Esok baru gi pejabat batu gajah.....
Tapi, sebelum tu aku gi tabika siputeh terlebih dahulu.....

Sunday, June 17, 2012

Pasangan Sejoli..............


 Gambar terbaru we all's.....
Atas pelamin nih.........
Dapat mengenang kembali memori lama....
 So sweeeeeeeeeetttt...

Monday, June 11, 2012

Tentang rasa......

Aku tersesat menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Izinkanku lepas penatku
Tuk sejenak lelap di bahumu
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Kau titipkan cahaya terang
Tak padam didera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Dapatkah selamanya kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Thursday, May 24, 2012

Semakin Hari....

Semakin hari,... Aku semakin mengenali...
Semakin hari... Aku semakin mengetahui...
Semakin hari... dan... Semakin hari.....

Kekadang terasa bosan bila berhadapan dengan manusia yang perangai mengalahkan syaitan.....
Sabar dan terus bersabar.....Itulah aku.....
Tetapi....
Kesabaran ada had nya.......
Aku menjadi muak apabila ada manusia yang umpama menjilat ludahnya kembali....
Inilah hakikatnya......

One day.....
Akan terbukalah segala hikmah di atas semua perkara......

p/s: sekadar meluahkan rasa....

Sunday, February 26, 2012

Friday, February 24, 2012

Tuesday, February 21, 2012

????????????????


Da hampir sebula aku x update blog nie.....
Bukan ape,agak busy ler.....
Da dua ari dok merayap ngan ana.....
Sekali-sekala......
Ape lg ek????????????

Friday, January 27, 2012

Kete Baru


Bestnyer....
tadi gi ambik new car ngan mak.....
pasni, lebih jauh ler aku melangkah....
Waahhhhh.....
Sukeeeeee...........
Viva 4ever warna putih.....
Agak gementar first time drive......

Tuesday, January 24, 2012

Panggilan??????


Pagi tadi dapat call dari bank...
Esok baru taw jawapannyer....
Nervesnyer.....
Arapnyer lulus ler...
Xsabau nie nak gune kete baru.....
Viva 4ever....
Arap dapat dalam minggu nie gak......

Thursday, January 19, 2012

Be Mine!!!!

Cantik kan?
Ni je yg mampu...
Hehehe...
InsyaAllah minggu depaan on the road....

Monday, January 9, 2012

PadaMu Ku Bersujud


Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya namaMu ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan karuniaMu
Dalam sunyi aku bersujud
Padamu

D.U.I.T.


D = Doa
U = Usaha
I = Ikhtiar
T = Tawakal

p/s: Aku telah berdoa.... Aku sedang berusaha.... Aku sedang berikhtiar.... Tawakal.........

Monday, January 2, 2012

Tahun Baru....


Happy New Year to all's.....
Celebrate dalam kete....
Sebab on the way ke ipoh dari sg. siput.........
Nampak bunga api kat medan gopeng.....

Azam??????
menjadi insan yang lebih baik....
Memperbaiki kehidupan supaya menjadi lebih baik........
Banyakkkkkkkkkkkkk lagi........
Dah tentu azam untuk memiliki cahaya mata....
Doa2kan ter......